Belfius

Belfius lening

Aangezien Belfius een traditionele bank is, kun je bij deze bank uiteraard ook een Belfius lening aangaan. Dit kan via privékrediet, Budgetline (een geldreserve) of een Budgetkrediet Comfort (waarmee je in het rood kan gaan op je zichtrekening.).

Lening op afbetaling

Met de lening op afbetaling kan je direct geld lenen zonder dat je een aankoopbewijs moet voorleggen. Je kan zo een bedrag lenen vanaf €1.250. Dit moet worden afgelost tussen de 24 en 120 maanden na ontvangst.

Doe eerst een leningsimulatie

Wil je zeker weten dat de Belfius lening dé beste lening voor jouw situatie is? Om een idee te krijgen van welke lening bij je past, kan je best via Bankshopper een lening simulatie doorlopen. Zo kun je alle leningen eenvoudig vergelijken. Op tarief én op voorwaarden.

Doe de leningsimulatie

Belfius autolening

Hiernaast heb je ook nog de Belfius autolening. Deze kan je enkel gebruiken voor een tweedehands auto jonger dan 2 jaar of een nieuwe auto. Hiervoor gelden geen dossierkosten, korting bij een online aanvraag en een erg voordelig tarief.

Onder de algemene voorwaarden van een Belfius autolening, kan je een bedrag tussen €2.500 en €15.000. Dit moet je terug moet betalen over maximaal 84 maanden.

Een groenere variant is het Belfius Eco-krediet Auto. Je kan deze autolening aanvragen indien je auto voldoet aan de milieuvriendelijke vereisten. Je kan deze vereisten nakijken op de lening simulatie. Vergelijk via onze simulatie je autolening.

Vergelijk alle autoleningen

Belfius renovatielening

De renovatielening dient voor verbouwingen in en rond het huis voor een bedrag vanaf €2500. Deze lening moet je terugbetalen over minimum 2 jaar en maximum 10 jaar via vaste maandbedragen.

Er is geen maximumbedrag, maar meestal niet meer dan 3 miljoen euro.

Ook hier biedt de bank een voordeligere versie voor energie besparende renovaties. Deze variant kan daarbovenop worden ingezet voor verbouwingen tegen brand of diefstal. De lening heeft dezelfde algemene voorwaarden als de niet-groene variant.

Alle leningen kan je aanvragen op een kantoor. Hoewel het slimmer is om dit zelf online te doen door de voordeligere tarieven.Voor een idee van de mogelijke offerte, kan je online een lening simuleren.

Vergelijk top-3 renovatieleningen

Belfius hypothecaire lening

Particuliere klanten of zelfstandige ondernemers kunnen een aanvraag doen voor een hypothecaire lening bij de bank.

In een individueel gesprek wordt nagegaan of je voldoet aan de algemene voorwaarden. Deze beoordeling gebeurt met behulp van loonfiches en je kredietscore.

Hierna wordt de lening aangepast aan jouw klantenprofiel. (Langere looptijd, vaste maandelijkse aflossingen, hogere rente, variabele rente…) Je moet minimaal €12.500 lenen en dit moet je over maximaal 30 jaar terugbetalen.

Ook hiervoor zoekt de bank de ideale afbetalingswijze voor jouw situatie.

Aanvullende verzekeringen voor je hypothecair krediet

De bank biedt nog aanvullende verzekeringen bij het hypothecair krediet via hun Belfius Insurance afdeling.

Zo is er een schuldsaldoverzekering genaamd Home Credit Protect. Ook de Home & Family brandverzekering is een optie. Deze beschermt voor eventuele brand-, water- en stormschade aan je woning.

Hierdoor is bovendien de aansprakelijkheid voor schade door derden gedekt.

Ontvang 3 hypotheek-offertes

Belfius kredietkaart

Belfius biedt diverse krediet- en prepaidkaarten van MasterCard en Visa. Het aanbod bestaat uit de MasterCard White, Red, Gold en Platinum. (Elk nog met een prepaid variant waarmee je enkel het bedrag op de kaart kan spenderen.) De bank biedt ook nog de Visa Gold en Classic.

Mastercard

 • De MasterCard White is de basisversie. Deze stelt je in staat om overal in binnen- en buitenland geld op te halen. Deze kost €1 per maand.
 • Met de Gold-variant heb je recht op verschillende verzekeringen zoals reisannulering, aankoopbescherming enzovoort.  Hiervoor betaal je €3 per maand.
 • Met de Red-variant daarentegen heb je enkel een verzekering voor online aankoopbescherming. Dit voor €4,5 per maand.
 • Met een platinumkaart heb je een zeer hoge maandelijkse limiet van €5.000. Hier betaal je ook voldoende voor met een premie van €17 per maand.

Visa

 • De Belfius Visa Classic kost €4,5 per maand, maar biedt enkel de gewone functies van een kredietkaart.
 • Voor €2 per maand meer krijg je via de Visa Gold tal van verzekeringen en een uitgavelimiet van €5.000.

Algemene voorwaarden

Voor alle kredietkaarten moet je voldoen aan de algemene voorwaarden.

Voorbeelden zijn:

Vergelijk kredietkaarten

Belfius Re=Bel online brokerplatform

Sinds 2021 kan je ook volwaardig online beleggen via deze bank. Nu kan de bank zich dus ook een broker noemen. Hiervoor boden ze al beleggingsadvies op maat en kon je aandelen kopen op de mobiele app.

Maar sinds kort is er ook een eigen handelsplatform genaamd Re=Bel. Op het platform gelden voordeligere tarieven voor Belgische en/of duurzame beleggingen.

Het platform biedt toegang tot zo’n 40 000 aandelen, obligaties, 300 fondsen op 28 verschillende markten.

Vergelijk brokers in België

Belfius Direct Net

Belfius online bankieren wordt heel makkelijk door het Belfius Direct Net. Dit is de Belfius online service voor al je bankverrichtingen. Bij Belfius aanmelden gebeurt met hetzelfde account voor alle diensten.

Hierop kan je bijvoorbeeld terecht om

 • Je rekeningen beheren
 • online verrichtingen uitvoeren
 • een afspraak maken
 • Sparen
 • Beleggen
 • Lening aanvragen
 • Verzekeren

Belfius Mobile: de mobiele app

Het bedrijf is erg trots op hun gratis app genaamd Belfius Mobile. En met recht; de Belfius app is door Belgen via Bankshopper uitgeroepen tot de « Bankieren app van het Jaar 2018« .

Belfius App van het Jaar

Op Belfius Mobile kan je je rekeningen raadplegen, overschrijvingen uitvoeren, beleggingen volgen en nog veel meer.  Online bankieren kan je zo ook bereiken en via de app laad je meer berichten

Er bestaat zowel een versie voor tablets als voor gsm’s (Belfius Mobile). De Belfius app is verkrijgbaar voor zowel Android als Apple. Je kan via de apps ook altijd een afspraak maken (zie ook Belfius Contact).

Bij Belfius aanmelden kan voor alle services met hetzelfde account.

 

Belfius Contact

De klantenservice heet Belfius connect en staat steeds voor je klaar. Zo behoud jij je vrije tijd.

De bank heeft een goed uitgebouwd kantorennet. Hier kan je terecht als je vraag niet telefonisch beantwoord kan worden. De medewerkers zijn bereikbaar van 9 tot 16u op werkdagen en van 9 tot 12u op zaterdag.

Particuliere klanten kunnen terecht op het nummer van hun plaatselijk kantoor. Voor verzekeringen is er een algemeen nummer 02/762 77 00. Je kan ook steeds terecht op de chatservice  in de gratis app.

Een afspraak maken kan online, via pc of in de Belfius app.

Conclusie

De vroegere Dexia bank is een bekende speler in het Belgische bankenlandschap. Ze staat onder leiding van Marc Raisière en beheert over een miljard euro.

Verder is ze ook een volwaardige Belgische bankverzekeraar met kwalitatieve en transparante producten. Dit maakt de bank ideaal voor professionele of particuliere klanten met weinig vrije tijd.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kan ik lenen Belfius?

Je kan een bedrag naar keuze lenen, met een minimumbedrag van 1250 euro voor een persoonlijke lening. Je kan meer lenen dan een miljoen euro.

Wat is Belfius Direct Net?

Belfius Direct Net is de online service van de bank. Je kan hier je rekeningen beheren, betaling uitvoeren en nog veel meer. (zie supra)

Hoeveel geld kan ik afhalen per dag?

Maximaal tot 650 euro per dag en tot 2500 euro per week.

Wat is de BIC Belfius?

De BIC code van Belfius is GKCCBEBB. Dit wordt ook wel gewoon BIC genoemd in het kort. De BIC code is uniek voor elke bank en dient om een financiële instelling te herkennen. BNP Paribas Fortis heeft bijvoorbeeld een geheel andere code.

Ondersteunt Belfius Apple Pay?

Sinds december 2020 biedt Belfius via zijn online dienst ook Apple Pay voor jouw online bankverrichtingen. Dit vergemakkelijkt het betaalverkeer voor Apple-gebruikers.

Wat is de IBAN Belfius?

Een IBAN code is hetzelfde als een BIC code of swift code. Voor Belfius is deze dus GKCCBEBB.

Wat is de swift code Belfius?

Een swift code is hetzelfde als een BIC code of IBAN. Deze is dus ook GKCCBEBB.